Biography

Pieter van Bogaert

Maakte van 1985 tot 1990 deel uit van de legendarische formatie The Crew. Was betrokken bij talrijke bluesprojecten zoals Otis Grand The Dance kings met wie hij de Cd Always Hot opnam en verscheidene tournees door U.K en Frankrijk ondernam. Halverwege de jaren 90 maakte hij deel uit van Blue Blot met wie hij de Cds Bridge to your Heart, Where do we Go , en Yo Yo Man registreerde.

Pieter van Bogaert stond ook mee aan de wieg van Calvin Owens Bluesorchestra Cd True Blue & Shake your Booty en deed met diezelfde band een tournee met wijlen Johnny Copeland Tijdens deze tournee werd de CD Flying High opgenomen. Hij was betrokken bij talrijke opname sessies als hammondorganist maar vormde eind 95 samen met zijn zwager Jan de Bruyn en levensgezel Anneke de Bruyn de band Double Brown (Cd 12 bars en more)het niet te vermijden vervolg op the Crew.

Maakt ook deel uit van de Blues en Gospelgroep The Blues Angels ,die  tot op heden nog steeds actief zijn

Vanaf 2008 deed hij ook regelmatig optredens met Raymond van het Groenewoud en vanaf 2010 tot 2015 maakte hij deel uit van de vaste begeleidingsband van Raymond.

Comments are closed.